×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions medlemmar i Västerbotten utan styrelse

2014-04-01, Tidningenvision.se

Hela Visions avdelningsstyrelse i Västerbottens läns landsting har avgått. Anledningen är interna stridigheter.

Vid årsmötet i slutet av februari valdes Daniel Eriksson till ny ordförande i Visions avdelningsstyrelse i Västerbottens läns landsting. Bara två veckor senare avgick han.

– De som har suttit länge i styrelsen accepterade inte mig som ordförande, utan tyckte att posten skulle ha gått till någon annan. Jag kände att de inte hade förtroende för mig, trots att jag aldrig hann jobba praktiskt med uppdraget.

Så förklarar Daniel Eriksson sitt avhopp. Enligt honom har interna stridigheter pågått ett längre tag inom styrelsen, där han hade suttit som ledamot i ett år innan han valdes till ordförande, då också några nya personer valdes in i styrelsen.

– Generationsskiftet blev ett problem. De nya i styrelsen såg saker på ett annat sätt än de gamla. Det finns egentligen mycket jag skulle vilja berätta, men det gynnar inte Visions medlemmar, säger Daniel Eriksson.

Anna Hedman, som var ny i styrelsen sedan ett år tillbaka, och valdes till vice ordförande vid årsmötet i februari, håller dock inte med Daniel Eriksson om generationsproblemen.

– Jag har inte upplevt någon konflikt mellan gamla och nya i styrelsen, och har fått all hjälp jag har behövt av de mer erfarna, säger Anna Hedman.

Att hon avgick från sitt uppdrag – samma dag som Daniel Eriksson – var av annan anledning.

– Av familjeskäl hade jag sökt ett nytt jobb som jag fick bara två veckor efter årsmötet. Och när Daniel hoppade av hade jag inte möjlighet att ta på mig uppdraget som ordförande, säger hon.

Enligt Daniel Eriksson fick den kvarvarande styrelsen kritik från många av Visions medlemmar i samband med att han hade avgått, och att det var det som fick styrelsen att lämna sina uppdrag.

Annica Berg-Flemström, verksamhetschef på Visions center i Luleå, bekräftar att förtroendet för Daniel Eriksson som ordförande var lågt hos styrelsen och att styrelsen fick synpunkter från medlemmar när han hade avgått.

– Vid medlemsmötet i torsdags kom reaktioner, och styrelsen valde då att vända blad och ställa sina platser till förfogande. Det var ett bra beslut. I övrigt vill jag inte recensera eller tolka det som har hänt, säger hon.

Nu ska hon mejla ut till Visions 1 200 medlemmar i landstinget med en förfrågan om att eventuellt ingå i en valberedning, som även ska bestå av personer i den tidigare valberedningen, så att en ny styrelse kan utses. I juni hoppas Annica Berg-Flemström att det ska vara klart.

Till dess har två medlemmar, som tidigare suttit i Visions förbundsstyrelse, Kalle Forsberg och Anna-Lena Danielsson, anställts av Vision som ombudsmän på deltid, för att bland annat centrala samverkansgrupper ska fungera inom landstinget.

Daniel Eriksson har inga andra förtroendeuppdrag för Vision för tillfället.

– Men om jag får ett erbjudande igen är jag på.

Enligt Anna Hedman finns det heller inget som säger att den avhoppade styrelsen, inklusive hon själv, inte kan komma att ställa upp igen.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum