×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Fyra vägar till bättre arbetsmiljö

2014-04-09, Tidningenvision.se

Carola Löfstrand, Visions ombudsman med ansvar för arbetsmiljöfrågor, framhåller fyra punkter för att förbättra arbetsmiljön för de anställda:

1. Rimlig arbetsbelastning. Det gäller både mängden arbete och hur komplicerat jobbet är och vilka kvalitetskrav som ställs på de anställda.

2. Cheferna får inte ha för många underställda. Det är viktigt både för deras egen och för de anställdas hälsa. Om chefer ska kunna vara närvarande, se hur de anställda mår, ta sitt arbetsmiljöansvar och jobba förebyggande kan de inte ha för stor personalstyrka.

3. Satsa på friskvård i stället för att avveckla den. Forskning visar att varje satsad friskvårdskrona ger minst 2:25 tillbaka i form av friskare personal och ökad produktivitet.

4. Satsa på ett fungerande IT-stöd som stödjer och hjälper personalen i stället för att skapa frustration och merarbete.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum