×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vadstenas förbättringar får godkänt

2014-04-28, Tidningenvision.se

Vadstena kommun fick hård kritik av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för allvarliga brister inom omsorgen för funktionshindrade. Nu får kommunen beröm för sina förbättringar.

Kritiken mot Vadstena kommun grundade sig på flera klagomål som kommit in till IVO. Det handlade bland annat om för långa handläggningstider, bristande tillgänglighet och otydligheter när det gäller ansvarsfrågor. Det fanns även brister i dokumentation av ärenden och i kommunens samverkan med landstinget.

Kommunen har nu inlett ett förbättringsarbete och har bland annat infört servicegarantier som ska garantera rimliga handläggningstider. Kommunen satsar också extra pengar på kompetensutveckling för personalen. En samordningsansvarig har också anställts fram till årsskiftet för skapa en bättre samverkan med landstinget.

– Vadstena kommun har tagit kritiken på allvar och satt igång ett genomgripande förändringsarbete, vilket är mycket positivt, säger inspektören Michaela Hecht Gunnarsson på IVO i ett pressmeddelande.

Vid årsskiftet 2014–2015 ska IVO göra en uppföljning av åtgärderna som kommunen har gjort.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum