×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppsala flyttar tjänstemän till central stab

2014-04-16, Tidningenvision.se

Ekonomer, personalvetare, administratörer och IT-personal i Uppsala kommun ska flyttas från förvaltningarna till en ny stabsorganisation. ”Nödvändigt med tydligare styrning”, säger Michael Walldén, huvudskyddsombud för Vision i Uppsala.

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Uppsala beslutade i går att göra om tjänstemannaorganisationen i kommunen. Bland annat kommer ekonomer, IT-personal, personalvetare, kommunikatörer och administratörer i fortsättningen att organisatoriskt tillhöra en ny stabsorganisation på kommunledningskontoret och därifrån fördelas ut i de olika verksamheterna.

Uppsala kommun är i dag indelat i två stora förvaltningar och ett stort antal uppdragskontor. Enligt Michael Walldén har det funnit ett missnöje från flera uppdragskontor som upplever att man inte har lika mycket stöd, exempelvis i personalfrågor, som förvaltningarna. Michael Walldén berättar också att det på en del håll finns en känsla av ett a-lag och ett b-lag inom kommunen, och många medarbetare har efterfrågat en hårdare styrning från kommunledningen.

–Vi tycker att det som görs nu är vettigt. Det är nödvändigt med tydligare styrning, säger Michael Walldén, men poängterar att han inte känner till alla detaljer i gårdagens beslut.

Beslutet var inte enhälligt. Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet var alla emot förslaget, bland annat med argumentet att det blir tungrott och för centralstyrt.

Enligt Sveriges Radio Uppland berörs omkring 250 tjänstemän av förändringen.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum