×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tungt arbete drabbar brukarna

2014-04-29, Tidningenvision.se

Färre ärenden per socialsekreterare, bättre digitalt stöd och introduktion för alla. Vision kräver akuta åtgärder för att komma till rätta med den höga arbetsbelastningen på landets socialkontor.

Tillsammans med forskaren Pia Tham har Vision gjort rapporten Prövning och profession, en sammanställning av den forskning som finns om hur socialsekreterarnas arbetssituation påverkar kvaliteten för brukarna.

Hög arbetsbelastning och brist på tid är ett tema som återkommer. Enligt en svensk studie tenderar socialsekreterare att kompensera den höga arbetsbelastningen genom att helt enkelt jobba hårdare, skippa pauser eller ta med arbetet hem. Risken är uppenbar att den strategin leder till ökad fara för sjukdom och ohälsa.

Ett annat återkommande tema är att de mest erfarna socialsekreterarna slutar, vilket leder till att tunga ärenden läggs på unga nyutexaminerade socialsekreterares axlar.

I rapporten slås det fast att socialtjänstens problem är strukturella och måste bemötas på strukturell nivå.

Vision efterlyser därför en rad akuta insatser för att minska arbetsbelastningen. Det handlar bland annat om färre ärenden per socialsekreterare och att arbetsbelastningen ska vara en faktor i de rapporter som Inspektionen för vård och omsorg genomför. Introduktionsprogram för alla nyanställda och bättre digitala system som underlättar dokumentationen är andra krav.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum