×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tryck på utbildning för medicinska sekreterare

2014-04-29, Tidningenvision.se

Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås har skriande brist på medicinska sekreterare och den nya utbildningen på Yrkeshögskolan har blivit en succé. Över 300 personer har sökt de 25 platserna.

På grund av stora pensionsavgångar måste Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS, rekrytera omkring 100 nya medicinska sekreterare fram till 2015. Men eftersom det råder brist på medicinska sekreterare i hela Västsverige har det varit svårt att få sökande till vakanserna på sjukhuset.

De medicinska sekreterarna på sjukhuset och Vision har länge krävt en ny utbildning. När den äntligen startade i augusti i fjol sökte 220 personer de 25 platserna. Till hösten är trycket ännu högre med 310 sökande. Yvonne Sundén, utbildningsledare på Borås Yrkeshögskola förklarar varför intresset är så stort.

–Det är väldigt bra utsikter för att få jobb efter den här utbildningen. Vården skriker efter medicinska sekreterare här, säger hon.

Yrkeshögskolan i Borås får även ta emot elever från Göteborg trots att yrkeshögskolan tar in ett 70-tal elever både på vår- och höstterminerna.

–Men det räcker inte ens till att täcka behovet på SU (Sahlgrenska Universitetssjukhuset), säger Yvonne Sundén.

Om Yrkeshögskolan skulle vilja starta fler utbildningsplatser måste man ansöka om mer statliga pengar. Då skulle en ny utbildning kunna komma igång tidigast hösten 2015. Men enligt Yvonne Sundén har Yrkeshögskolan i Borås inte ansökt om mer pengar.

Utbildningen till medicinsk sekreterare i Borås anordnas av kommunens egen yrkeshögskola och är tvåårig. En fjärdedel av utbildningen består av praktik ute på en arbetsplats i hälso- och sjukvården.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum