×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Titelbyte gav lönepåslag

2014-04-11, Tidningenvision.se

Assistenter i Uddevalla kommun har fått nya titlar. Det har gett dem ett extra påslag utöver årets lönerevision.

Det är framför allt skolassistenterna i Uddevalla kommun som har varit aktiva för att få ändrad titel – och högre lön – med tanke på deras faktiska arbetsuppgifter, som Tidningen Vision tidigare har berättat om. I samband med årets löneöversyn har arbetsgivare tittat extra på samtliga assistentgrupper i kommunen, enligt Visions avdelningsordförande i Uddevalla, Ann-Britt Klemensson.

– Vi har jobbat med vilka kriterier som ska vara uppfyllda för varje titel. Nu finns nästan inga assistenter kvar, utan de flesta har nu titeln administratör, och en handfull har blivit handläggare.

Enligt Ann-Britt Klemensson har ett femtiotal tidigare assistenter fått ny titel. De flesta inom skolan, men också på socialförvaltningen och i övriga förvaltningar. De har dessutom fått ett extra lönepåslag om 300 kronor utöver årets lönerevision.

– Det är inte så mycket, men det visar att vi är på banan. Och de här yrkesgrupperna ska prioriteras även nästa år, säger Ann-Britt Klemensson.

Hon berättar att administratörernas närmsta chefer också har fått upp ögonen för dem.

– Administratörerna värderas på ett annat sätt av cheferna, som också tycker att deras medarbetare ska ha högre lön. Till nästa år ska cheferna mer vara med och påverka lönesättningen.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum