×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sex timmars arbetsdag testas i Göteborg

2014-04-08, Tidningenvision.se

Sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Det vill den rödgröna majoriteten i Göteborgs stad testa bland kommunens anställda.

Försöket med sex timmars arbetsdag ska pågå under ett år på en eller flera arbetsplatser inom Göteborg stad. Den rödgröna majoriteten tror att förkortad arbetstid kan leda till fler jobb och bättre hälsa, vilket ska analyseras av en forskare, skriver Metro.

Men oppositionsrådet Maria Rydén (M) säger till tidningen att det finns risk för underbemanning med kortare arbetsdagar alternativt att det kommer att innebära en merkostnad.

Att det kan komma att kosta mer för kommunen, håller kommunalrådet Mats Pilhem (V) med om, men utvecklar tanken:

- Vinsterna hämtas hem i andra delar av samhället, eftersom vi tror att det medför minskade sjuktal. Om man kan påvisa att sex timmars arbetsdag ger bättre hälsa, kan man hitta en modell för att föra över pengar som Försäkringskassan sparat på det, till kommunen, säger han till Tidningen Vision.

Enligt Mats Pilhem blir det troligtvis en avdelning inom äldreomsorgen som får vara försöksobjekt.

- Min förhoppning är att det blir så lyckat att sex timmars arbetsdag införs i alla kommunens verksamheter så småningom.

Beslut ska tas på kommunstyrelsemötet i morgon, onsdag.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum