×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Saftig nota för inhyrd tandpersonal

2014-04-07, Tidningenvision.se

Folktandvården har hyrt in personal för drygt 61 miljoner kronor på senare år. Störst nota har Folktandvården i Örebro läns landsting.

Mellan 2009 och 2013 har Folktandvården i Örebro läns landsting betalat nästan 20 miljoner kronor för att hyra in personal. Det visar en granskning som Tandläkartidningen har gjort.

Folktandvården Sörmland hyrde under samma period in personal för 13 miljoner kronor, följt av Västernorrland som betalade 12 miljoner kronor.

Främst handlar det om specialister, men även om administrativ personal. Folktandvården i Stockholm hade mellan 2009 och 2012 väldigt lite hyrpersonal, men 2013 sprang kostnaderna iväg och landade på nära 5 miljoner kronor.

–I stort sett gällde det administrativ personal. Ingen vårdpersonal hyrdes in, säger Håkan Lindgren, ekonomichef på Folktandvården Stockholm.

Tandläkartidningens undersökning har besvarats av alla landsting och regioner utom tre.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum