×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny lön väcker ilska

2014-04-01, Tidningenvision.se

Tandsköterskorna i Dalarna får ett extra påslag på 1 procent utöver löneökningen i avtalet. Men många av dem är besvikna och hade hoppats på mycket mer.

Tandsköterskorna i Dalarna kan i år som grupp räkna med en lönehöjning på drygt 3 procent. Utöver landstingsavtalet, som ger minst 2,2 procent, vill arbetsgivaren lägga ytterligare 1 procent på gruppen tandsköterskor. Dessutom kommer nya tandsköterskor utan relevant arbetslivserfarenhet att gå in på en lön på 19 000 kronor i månaden.

Mikael Svensson, personalchef på folktandvården i Dalarna, säger att orsaken till satsningen är att det är ont om tandsköterskor i länet.

– Det är svårt att rekrytera tandsköterskor och det finns ett tryck från marknaden på att höja lönerna. Dessutom har vi som mål att ligga strax över rikssnittet för tandsköterskor och efter den här satsningen hoppas vi kunna göra det, säger han.

Reaktionerna på arbetsgivarens uttalande har inte låtit vänta på sig.

– Det här är ingen satsning. Det är ett myrsteg framåt. Vi hade väntat oss mer. Det här är ingenting, säger Birgitta Elfving, tandsköterska och fackligt förtroendevald i Vision.

Hon hade också gärna sett en större lönespridning bland tandsköterskorna.

– Det borde skilja mer än 4 000 kronor mellan den som är helt ny i yrket och den som jobbat i 40 år, säger hon.

Även Margaretha Nordman, avdelningsordförande för Vision i landstinget Dalarna, är missnöjd.

– Vi hade förväntat oss mer, runt 4 procent. Men jämför man med andra grupper är det här ändå något, säger hon.

Mikael Svensson, personalchefen på folktandvården, svarar på kritiken:

– Om det är så att de som är missnöjda anser att vi bör vara löneledandet i hela riket kommer det bli svårt att komma överens. Vi har inte förutsättningar att vara det. En orsak är att vi har en stor geografisk spridning på klinikerna och att det kostar pengar.

Vad säger du till dem som är besvikna?

– Vi måste ta det här i flera steg. Det kan vara så att det finns anledning att låta tandsköterskor bli en prioriterad grupp även nästa år. Vi skulle också gärna se en ökad löne­spridning bland tandsköterskor, gärna i ett spann mellan 19 000 och 30 000 kronor.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum