×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nöjda läsare läser mer

2014-04-14, Tidningenvision.se

Brukar du diskutera artiklar i den här tidningen med dina arbetskamrater? Då gör du som de flesta andra av våra läsare. Det framgår av Tidningen Visions läsarundersökning som också visar att fler ägnar mer tid åt varje nummer.

Mycket trovärdig, lättläst, aktuell och informativ. Inte lika underhållande och personlig. Så kan man sammanfatta våra läsares syn på Tidningen Vision.

I undersökningen som gjordes i februari har drygt 600 medlemmar i Vision intervjuats om vad de läser, hur de läser och vad de tycker om Tidningen Vision. Resultatet visar att antalet läsare minskat något, i fjol uppgav 65 procent att de läste nästan samtliga nummer av tidningen, nu är det 58 procent.

Det är en utveckling som Tidningen Vision delar med de flesta andra papperstidningar. Men samtidigt visar undersökningen att läsarna ägnar allt längre tid åt varje nummer, i snitt drygt 20 minuter, och tar del av mer av innehållet. Dock finns en tydlig skillnad mellan olika läsare, de yngre medlemmarna (under 30 år) läser klart mindre av tidningen än genomsnittet.

Mest intresserade är läsarna av – i tur och ordning – löner, arbetsmiljö, nyheter och yrkesfrågor. Fler än vid tidigare undersökningar är också intresserade av att läsa ledaren och artiklar om jämställdhet.

87 procent av läsarna tycker att tidningen är trovärdig. Nästan lika stor andel uppger att den är lättläst och tidningen får också höga betyg när det gäller bland annat aktualitet, saklighet och intressant innehåll. Fler än vid tidigare mätningar, men fortfarande bara runt 40 procent av läsarna, tycker att tidningen är underhållande och inspirerande.

Överlag är 72 procent mycket eller ganska nöjda med tidningen (67 procent i fjol), och 53 procent uppger att de diskuterar det de läst i tidningen med sina arbetskamrater. Däremot är det jämförelsevis få som läser på webben. Bara 3 procent uppger att de ofta är inne på Tidningen Visions hemsida, 4 procent att de ofta är inne på förbundets webbplats.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum