×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner krävs på planer mot rasism

2014-04-08, Tidningenvision.se

Regeringen uppmanar landets kommuner att ta fram planer för hur man ska hantera främlingsfientliga hot och attacker.

Under de senaste åren har flera allvarliga händelser med rasistiska och främlingsfientliga motiv inträffat i Sverige. Därför kommer integrationsminister Erik Ullenhag (FP) inom kort att presentera en skrivelse som uppmanar kommunerna att ta fram planer för att skärpa beredskapen när det gäller intolerans och rasism. Det rapporterar Sveriges Radios Ekot. Ett exempel Erik Ullenhag nämner är småländska Forserum där somaliska familjer utsattes för upprepade trakasserier för ett par år sedan.

–Vi var i ett läge där vi hamnade i en situation då barn inte gick i skolan av rädsla, på grund av viss hudfärg, och det är klart att det är oacceptabelt, säger Erik Ullenhag, till Ekot.

Sedan länge har kommuner planer för hur allvarliga katastrofer som pandemier och översvämningar ska hanteras. Men nu vill regeringen att kommunerna alltså att kommunerna även ha strategier för att möta sociala kriser, som främlingsfientlighet.

I fallet i Forserum öppnade polisen en mobil polisstation på torget. Efter det har det blivit lugnare i kommunen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum