×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ingen extra semester i Kalmar

2014-04-14, Tidningenvision.se

Möjligheten att byta semesterdagstillägget mot några extra semesterdagar i Landstinget i Kalmar län blir inte av. ”Jag är förvånad”, säger Visions avdelningsordförande, Britt Wimarsson.

Vision hade stora förhoppningar om att Kalmar, som första landsting i landet, skulle erbjuda medlemmar i förbundet extra semesterdagar mot att de avstod från semesterdagstillägget.

Övriga fackförbund var inte intresserade av att driva frågan, utan Vision förhandlade för sina medlemmar själv. Men nu har alltså arbetsgivaren stoppat förslaget.

– Vi har diskuterat frågan med personalcheferna på berörda förvaltningar och politiker. Den samlade bedömningen är att vi redan ger en fullgod ledighet enligt lagar och avtal, säger landstingets förhandlingschef, Helen Persson.

Visions avdelningsordförande i Landstinget i Kalmar, Britt Wimarsson, är besviken.

– Jag är förvånad att vi inte fick något gehör. Idén är bra, och vi har bra argument. Till exempel att det gör landstinget mer attraktivt för unga att jobba i. Dessutom kostar det ju knappt något för arbetsgivaren.

Men hon tänker inte släppa frågan.

– Nej, det är inte min grej att släppa, utan vi i styrelsen får sätta oss ned och klura lite hur vi ska gå vidare.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum