×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Höjt skadestånd för tvångsomhändertagande

2014-04-16, Tidningenvision.se

Sigtuna kommun dömdes att betala skadestånd till en familj efter att ha tvångsomhändertagit ett barn. Nu höjer hovrätten skadeståndet kraftigt.

Socialförvaltningen i Sigtuna beslutade i december 2010 att ett nyfött barn skulle omhändertas på grund av att mamman hade en psykisk funktionsnedsättning. Föräldrarna anmälde händelsen till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som bedömde att paret hade diskriminerats.

Enligt DO utgick socialförvaltningen i sitt beslut från att personer med psykisk funktionsnedsättning inte kan ta hand om sina barn.

Tingsrätten dömde kommunen att betala ett skadestånd på 100 000 kronor till mamman och 75 000 var till pappan och barnet. Men hovrätten höjer skadeståndet till 150 000 vardera till alla tre.

– Det är allvarligt att ett så ingripande beslut som ett tvångsomhändertagande av ett barn baseras på generella uppfattningar och vaga omdömen om personer med funktionsnedsättning. Ett så ingripande beslut får inte fattas på osakliga grunder, säger Ulrika Dietersson på DO i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum