×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flest deltider i Örkelljunga kommun

2014-04-23, Tidningenvision.se

Örkelljunga har högst andel deltidsanställda av alla kommuner. Inte ens hälften av de anställda har en heltidstjänst. Det visar ny statistik från Sveriges Kommuner och Landsting.

Fakta

Kommun                             andel deltid %

Störst andel deltid

Örkelljunga                         54,1

Båstad                                54,0

Simrishamn                         51,2

Munkedal                            50,8

Bjurholm                             50,7

Minst andel deltid

Kiruna                                 6,3

Karlstad                              6,3

Avesta                                7,3

Munkfors                            9,1

Luleå                                  9,2

Källa: SKL

Sveriges Kommuner och Landsting har länge haft som mål att andelen deltider i kommunerna ska minska. Under senare år har många kommuner dessutom infört rätt till heltid för personalen. Trots det ökade antalet personer som arbetar deltid med över 3000 personer under 2013.

Örkelljunga är den kommun som har störst andel deltider. Där har 54,1 procent av de anställda en deltidstjänst, några frivilligt, andra för att de inte får en heltidstjänst.

Förra året toppade Båstad deltidslistan med 55,2 procent. Kommunalrådet Kerstin Gustavsson (S) lovade då Tidningen Vision att undersöka om fler ville öka tjänstgöringsgraden och försöka erbjuda mer jobb till de som ville. Statistiken visar nu att antalet deltidare i kommunen minskat med 14 personer.

Variationen mellan kommunerna är mycket stor. I sju kommuner har över hälften en deltidstjänst. I fem kommuner ligger andelen på mindre är 10 procent. Minst andel deltider har Kiruna med 6,3 procent.

Deltidstjänst är betydligt vanligare bland kvinnor. Förra året jobbade 29,2 procent av kvinnorna deltid mot 13,8 procent av männen.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum