×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fel att nobba kontanter i vården

2014-04-28, Tidningenvision.se

Landstinget Kronobergs beslut att inte låta patienter betala kontant vid vårdcentralerna strider mot lagen. Det slår kammarrätten fast i en dom.

Enligt landstingets regler är det bara lasaretten i Ljungby och Växjö som tar emot kontanter. Patienter som besökt någon av de andra 32 vårdcentralerna i länet får bege sig dit om de vill betala med sedlar och mynt, annars är det kort eller faktura som gäller.

Men en patient som tyckte att det var orimligt att behöva åka buss eller bil till Ljungby eller Växjö för att få betala drev frågan till domstol, och nu har både förvaltningsrätten och kammarrätten slagit fast att landstingets regler är olagliga. I lagen om Sveriges Riksbank står att sedlar och mynt ska tas emot som betalning. Landstinget Kronoberg hävdade att man följer lagen genom att man accepterar kontanter, men att man samtidigt har rätt att bestämma var kontantbetalningen ska ske. Kammarrätten i Jönköping anser dock att begränsningen till att betalning ska ske i Ljungby och Växjö är så stor att landstinget inte uppfyller lagens krav.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum