×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre jobbar med fler stödinsatser

2014-04-11, Tidningenvision.se

Allt fler söker stöd hos landets kvinno- och tjejjourer. Samtidigt minskar antalet anställda.

Allt fler söker stöd hos landets kvinno- och tjejjourer. Samtidigt minskar antalet anställda.

År 2013 var 0,8 personer anställda per kvinnojour, jämfört med en person per jour året innan. Även antalet deltidsanställda har blivit färre. Däremot har antalet ideellt aktiva ökat. Tendensen ser likadan ut i tjejjourerna. Det visar statistik från Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige.

Även stödförfrågningar från myndigheter till kvinnojourer ökade under förra året jämfört med åren närmast innan.

– Vissa kommuner har visat sig vilja använda jouren till att ta det ansvar som varje kommun enligt socialtjänstlagen har att ta emot kvinnor, tjejer och barn som utsätts för mäns våld. Jag vill höja ett varningens ord åt de kommuner som fortsätter utnyttja jourernas expertis och sängplatser utan att ge rimlig ekonomisk ersättning, säger Angela Beausang, ordförande i Roks, i ett pressmeddelande.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum