×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

DO ger Landstinget Blekinge bakläxa

2014-04-04, Tidningenvision.se

Läkarsekreterarna och tandsköterskorna i Blekinge har lägre medianlöner än hjälpmedelstekniker. En löneskillnad som Diskrimineringsombudsmannen, DO, bedömer som osaklig.

Det mansdominerade yrket hjälpmedelstekniker har i landstinget Blekinge medianlön på 24 000* kronor i månaden, medan de kvinnodominerade yrkena läkarsekreterare och tandsköterska har en medianlön på 22 300* kronor. Det trots att yrkena bedöms som likvärdiga. Förklaringen, att lönerna för tandsköterskor och läkarsekreterare ligger på samma nivå som i andra landsting, håller inte. Det slår DO fast.

–Än så länge lever de inte upp till lagens krav. De måste komma in med en analys kring varför det ser ut så här, säger Lotta Cosford, granskare på DO.

Det här är en fråga som Visions huvudskyddsombud, läkarsekretaren Jane Fröborn Sokolov, har drivit under lång tid. Hon är mycket nöjd med DO:s uttalande.

–Säger lagen att det ska vara lika lön för lika arbete ska det ju vara så också. Nu hoppas vi på lönejusteringar, konstaterar hon.

Men Jonas Kullberg, personaldirektör i landstinget Blekinge, lovar ingen snabb förändring.

–Det är ett långsiktigt arbete. Ser man till Visions yrkesgrupper är den en del av handlingsplanen, som sträcker sig över tre år, säger han.

Tycker du att landstinget Blekinge har stora problem med osakliga löneskillnader?

–Nej, det tycker jag inte. Vi har redan åtgärdat, mycket säger Jonas Kullberg.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum