×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bara var tionde tror på roligt kommunjobb

2014-04-22, Tidningenvision.se

Intressanta arbetsuppgifter? Nej. Personlig utveckling? Nej. Rekryteringsbehovet är stort i kommuner och landsting men nio av tio studenter tror inte att de kan få ett spännande jobb inom välfärdssektorn.

– Sveriges kommuner, landsting och regioner står inför en enorm utmaning. För att ersätta medarbetarna som går i pension krävs det att fler unga vill arbeta i offentlig sektor. Problemet är att få unga vuxna tror att det är här de hittar drömjobbet, säger Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision i ett pressmeddelande.

I helgen presenterade Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, nya siffror över rekryteringsbehovet inom vård och omsorg. Fram till 2023 behöver 225 000 medarbetare anställas. För hela välfärdssektorn har SKL tidigare räknat med att det behöver anställas 420 000 personer fram till år 2020.

I Visions rapport ”Unga och drömjobbet 2.0” ger 1 300 studenter och unga yrkesverksamma sin syn på den framtida arbetsmarknaden och bilden av offentlig sektor är inte direkt positiv. Knappt 13 procent associerar sektorn med intressanta arbetsuppgifter, 8 procent med personlig utveckling.

Bara 4 procent av studenterna tror att de kan få en bra lön i offentlig sektor. Motsvarande siffra för de unga som redan arbetar i sektorn är 8 procent.

Det är uppenbart att arbetsgivare i kommuner och landsting har en saftig uppgift framför sig om man ska klara att rekrytera framtidens medarbetare. Det är nämligen just dessa faktorer – lön, intressanta arbetsuppgifter och personlig utveckling – som dagens studenter tycker är allra viktigaste när de får frågor om sitt framtida yrkesliv.

En av slutsatserna i rapporten är att kommuner och landsting måste bli bättre på att marknadsföra sig själva bland studenter och unga för att visa upp alla de spännande jobb som finns inom sektorn. Men man måste också jobba med villkorsfrågorna, konstaterar Annika Strandhäll:

– Det handlar bland annat om att erbjuda en konkurrenskraftig lön, kompetensutveckling och tydliga karriärvägar. Samt om att ge cheferna förutsättningarna för ett gott ledarskap, säger hon.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum