×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

200 administratörer färre i Region Skåne

2014-04-14, Tidningenvision.se

Tvåhundra tjänster har försvunnit. Det är resultatet av den stora omorganisation som genomförts inom administrationen i Region Skåne.

Fakta

• 13 förvaltningar i Skåne har slagits samman till fyra med målsättningen att öka samarbetet mellan sjukhusen, och mellan sjukhusen och primärvården. Ett uttalat mål var också att sänka kostnaderna för den centrala administrationen med 15 procent, vilket man lyckats med enligt regiondirektören Jonas Rastad.

Tvåhundra tjänster har försvunnit. Det är resultatet av den stora omorganisation som genomförts inom administrationen i Region Skåne.

När Tidningen Vision besökte Skåne i höstas var fortfarande det mesta oklart. 13 förvaltningar skulle slås samman till fyra och all administrativ personal skulle få nya arbetsuppgifter. De nya tjänsterna annonserades ut på intranätet och osäkerheten var stor kring var man skulle hamna, om man över huvudtaget skulle få en tjänst.

Nu tycks dock de flesta pusselbitarna i den stora omorganisationen fallit på plats och när förhandlingschefen Gösta Rehnstam sammanfattar vad som hänt kan han konstatera att omkring 200 administrativa tjänster – chefer, handläggare, administratörer och servicepersonal – har försvunnit. Det motsvarar ungefär åtta procent av all administrativ personal i regionen.

Många Visionmedlemmar har varit oroliga och arga över hur förändringsarbetet skötts.

– Det finns många olika åsikter om det. Och det är klart att det är förenat med en svårighet för den enskilde. Mitt intryck är att det varit ett högt tempo men att det ändå varit hälsosamt, säger Gösta Rehnstam.

Han berättar att ett 30-tal personer slutat med avtalspension och att 17 slutat med någon form av avgångsvederlag. Övriga tjänster som försvunnit handlar om personer som slutat utan att få någon efterträdare.

Lena Gleesborg arbetade i höstas som utbildningsadministratör på primärvårdens centrala kansli i Lund. I dag arbetar hon med samma arbetsuppgifter, fast i Malmö.

– Jag har vunnit på förändringen, nu har jag hamnat i rätt sammanhang. Jag var lite felplacerad på min förra enhet, säger hon.

Samtidigt konstaterar hon att hösten var tuff för många av hennes kolleger, framförallt för dem som blev sist med att få besked kring vad de skulle få för nya arbetsuppgifter. Hon liknar det vid handlingen i Agatha Christies deckare Och så var de bara en.

– De flesta är nog ändå nöjda och lättade över att man slapp bli arbetslös. Det som är negativt är att en del, och även jag, fått längre till jobbet. Men det finns ju alltid vinnare och förlorare vid sådana här stora omorganisationer.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum