×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision letar goda exempel på jämställdhet

2013-09-11, Tidningenvision.se

Jämställdhetsdelegationen, där Visions Annika Strandhäll är med, har påbörjat en resa från Umeå i norr till Malmö i söder för att diskutera kvinnors och mäns förutsättningar i yrkeslivet. Första stoppet var Örebro.

Fakta

”JA – Delegationen för jämställdhet i arbetslivet” arbetar på uppdrag av regeringen sedan två år tillbaka och består av elva ledamöter och en ordförande som kommer från olika organisationer och företag. Delegationen ska sprida kunskap om kvinnors och mäns olika villkor och möjligheter i arbetslivet såväl som lyfta fram exemplen på lyckat jämställdhetsarbete. I oktober 2014 ska arbetet redovisas.

– Örebro ligger i framkant på jämställdhetsområdet. Deras arbete för jämställdhet i arbetslivet är något som vi kan dra lärdomar av, säger Annika Strandhäll efter ett besök på kommunens personalavdelning i slutet av förra veckan.

Visions förbundsordförande Annika Strandhäll sitter med i regeringens delegation för jämställdhet i arbetslivet som under hösten ska fånga upp exempel på lyckade vägar mot ett mer jämställt arbetsliv under en serie rundabordssamtal runt om i Sverige. Besöket i Örebro, som är det första av sex, inleder det arbetet.

– Sverige är ett av världens mest jämställda länder men det finns mycket kvar att göra inte minst när det gäller de strukturella löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Över tid kan skillnaderna i inkomst bli stora eftersom kvinnor arbetar deltid i högre utsträckning än män. Därför är frågan om rätten till heltid viktig, säger Annika Strandhäll.

I Örebro Kommun driver man sedan ett år tillbaka ett pilotprojekt för att öka antalet heltidsanställda inom den kvinnodominerade vård- och omsorgssektorn. På kommunen märker man att kraven från de anställda ökat.

– Många av de nyanställda hos oss är högutbildade och ställer höga krav på jämställdhetsområdet, såklart måste våra verksamheter försöka möta det behovet, säger Anna Granath som är personalspecialist på personalavdelningen på kommunen.

Örebro kommun har dessutom sedan en tid tillbaka en lönestrategi som bland annat ska leda till höjda ingångslöner. Annika Strandhäll gratulerade till att strategin blivit politiskt förankrad efter beslut i kommunstyrelsen.

– Det är uppmuntrande att få positiv feedback från någon som kommer utifrån. När man är mitt inne i verksamheten är det ibland svårt att se och uppskatta det man faktiskt lyckats med. Så det är smickrande
att Annika Strandhäll valde att komma hit tycker jag, säger Anna Granath.

 

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum