×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Kommunalrådet ett arbetsmiljöproblem

2013-09-27, Tidningenvision.se

Vision i Uddevalla kommun har lämnat in en så kallad 6-6a-anmälan med anledning av att en medlem känt sig trakasserad av kommunalrådet. Facket kräver att arbetsgivaren omedelbart tar itu med problemet.

Fakta

Om det finns brister i arbetsmiljön kan skyddsombudet göra en så kallad 6-6a-anmälan till arbetsgivaren, det vill säga en anmälan enligt 6 kapitlet och paragraf 6a i Arbetsmiljölagen.

I sin anmälan kräver skyddsombudet att arbetsgivaren snarast ska vidta åtgärder för en tillfredsställande arbetsmiljö.

Om arbetsgivaren inte svarar inom skälig tid kan skyddsombudet vända sig till Arbetsmiljöverket som kan besluta om föreläggande eller förbud.

 

En Visionmedlem i kommunen som ansvarar för rekrytering av samhällskommunikatörer var på ett studiebesök i Malmö. Med på besöket var bland andra kommunalrådet Essam El-Naggar (FP). Under besöket kritiserade Essam El-Naggar tjänstemannen för de rekryteringar som gjorts.

–Han sade att rekryteringen inte skötts på rätt sätt och inga rekryteringar får ske i fortsättningen utan att han är delaktig. Vår medlem upplevde det både som otrevligt och hotfullt, säger Visions avdelningsordförande Ann-Britt Klemensson.

Ann-Britt Klemensson är mycket kritiskt till Essam El-Naggars beteende.

–För det första trakasserar man inte enskilda tjänstemän på det här sättet. Vi har en bemötandepolicy i kommunen och en lagstiftning som är jättetydlig. För det andra är han inne och trampar på områden där han inte har att göra.

Ann-Britt Klemensson ser kommunalrådets uppförande som ett arbetsmiljöproblem och har gjort en så kallad 6-6a-anmälan om att arbetsgivaren ska vidta arbetsmiljöåtgärder.

–Händer det ingenting kopplar vi in Arbetsmiljöverket. Arbetsgivaren måste göra klart för politikerna vad de ska göra och vad de inte ska göra. Vi har haft diskussioner och utbildningar efter liknande händelser tidigare, säger hon.

Essam El-Naggar tycker inte att han uppträdde hotfullt och anser att hela historien är ett missförstånd. Han säger att han inte har för avsikt att lägga sig i några rekryteringar utan att han bara vill ha information innan de blir offentliga eftersom han är politiskt ansvarig för verksamheten.

–Jag välkomnar en utredning av det här och har ingenting att dölja. Tjänstemannens upplevelse kan jag inte ta ifrån henne. Om hon upplever att jag var hotfull eller otrevlig kan jag bara beklaga och be om ursäkt.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum