×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Växjö krävs på 325 000 kronor i böter

2013-09-13, Tidningenvision.se

Växjö kommun köpte maskiner och tjänster för 3,7 miljoner kronor utan att göra någon upphandling. Det anser Konkurrensverket som kräver kommunen på 325 000 kronor i upphandlingsskadeavgift.

Enligt Konkurrensverket har tekniska förvaltningen gjort flera otillåtna direktupphandlingar. Det handlar bland annat om inköp av en sopmaskin, en sanitetsanläggning och anläggande av trafiksignaler och krossning av bergmassor. Sammanlagt till ett värde av cirka 3,7 miljoner kronor.

Alla de aktuella upphandlingarna överskrider gränsen på 284 000 kronor vardera. Det är gränsen för när alla upphandlingar ska annonseras och konkurrensutsättas.

Eftersom tekniska kontoret har brutit mot reglerna vid flera tillfällen kräver Konkurrensverket böter som motsvarar nästan 9 procent av kontraktsvärdet, vilket är nära taket på 10 procent.

–När skattebetalarnas pengar hanteras på detta sätt innebär det bland annat att det inte finns några garantier för att det är den bästa affären som görs, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom i ett pressmeddelande.

Nu är det förvaltningsrätten i Växjö som ska ta ställning till om kommunen ska dömas att betala upphandlingsskadeavgiften.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum