×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Väktare och säkrare rutiner efter hot

2013-09-13, Tidningenvision.se

En patient på Falu Lasarett har under flera månader hotat personalen på en avdelning. Nu har ledningen infört säkrare rutiner och väktare som följer personalen ut.

En patient på Falu Lasarett har i flera månader hotat personalen på en avdelning genom både telefonsamtal och besök. Han har bland hotat personalens barn och sagt att han ska skjuta dem som jobbar där.

Den senaste tiden har hoten eskalerat och en kväll i augusti tog växeln emot 200 samtal på bara några timmar. Personalen har mått dåligt och avdelningschefen skickade för ett par veckor sedan in en anmälan till Arbetsmiljöverket där hon skriver att det är ett allvarligt arbetsmiljöproblem.

Sedan anmälan gjordes har avdelningen gjort stora förändringar för att göra arbetsplatsen säkrare och polisen har kopplats in. Agneta Q Melander, arbetsmiljösekreterare på Landstinget Dalarna, har hjälpt till med arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet på avdelningen.

- I den första akutfasen kollade vi över trygghetslarm, satte in extra bevakning med väktare som följde de anställda till omklädnings- och soprum, och låste hissar och dörrar. Nu handlar det om ett mer långsiktigt arbete, säger hon.

Agneta Q Melander tycker att cheferna på avdelningen skött sig exemplariskt genom att bland annat erbjuda personalen krisstöd, dela ut trygghetslarm och skapa rutiner för hur de anställda ska agera om hoten kommer igen.

- Det är en väldigt obehaglig situation för dem som jobbar där och jag tycker att chefen har tagit det hela på största allvar.

Nu jobbar landstinget med att gå igenom sina handlingsplaner för hot och våld.

- Det här aktualiserar många frågeställningar. Det finns ett dilemma i att vi måste se till att personer inte blir utan vård, samtidigt som vi måste ha rutiner för hur vi hanterar hotfulla patienter, säger Agneta Q Melander.

 

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum