×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tätare lönekartläggningar skjuts på framtiden

2013-09-20, Tidningenvision.se

Riksdagens krav på årliga lönekartläggningar läggs i en utredning. Tidigast nästa år kan det finnas ett konkret förslag om ändring av nuvarande regler.

För att minska löneskillnader mellan män och kvinnor ska lönekartläggningar göras varje år i stället för var tredje. Dessutom ska alla arbetsgivare med minst 10 anställda göra handlingsplaner för jämställda löner. Det slog en riksdagsmajoritet bestående av S, MP, V och SD fast när regeringens jämställdhetssatsning var uppe till beslut i riksdagen i början av sommaren.   

Regeringen tvingades därmed komma med ett förslag, och som väntat togs frågan också upp i budgetpropositionen som presenterades i början av veckan.

Men regeringen följer inte riksdagens krav fullt ut. I stället tänker man ge ett tilläggsdirektiv till en pågående utredning om aktiva åtgärder mot diskriminering. Den utredningen ska vara klar 1 februari, men datumet kan bli framflyttat om regeringen tycker att det behövs mer tid för att syna frågan om tätare lönekartläggningar.

Årliga lönekartläggningar gällde fram till 2009. Då ändrade regeringen reglerna och lättade också på kravet om handlingsplaner för jämställda löner. Facket och oppositionen har sedan dess krävt en återgång till de gamla reglerna.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum