×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stor skillnad ju längre du jobbar

2013-09-26, Tidningenvision.se

Att jobba två år extra ger ett par tusen kronor mer i månaden i pension. Likaså har heltid istället för deltid stor betydelse för pensionen. Det visar Tidningen Visions unika prognos för två typiska Visionsyrken.

Vilken pension kan två ”vanliga” kommun- eller landstingstjänstemän räkna med att få?

Tidningen Vision skapade två typfall, socionomen Bengt, 38 år, och tandsköterskan Sara, 30 år.

Med hjälp av experter från Pensionsmyndigheten och tjänstepensionsbolaget KPA, har vi fått beräknat hur mycket pengar de får i pension när de slutar jobba.

Bengt, 38 år, började arbeta som skolkurator efter sin examen. Han har varit pappaledig i två omgångar, men är sedan några år tillbaka på heltid, trivs bra i sitt yrke och planerar att jobba kvar till pensionen.

Sara, 30 år, pluggade till tandsköterska och fick snabbt en anställning i landstinget.

Liksom Bengt har hon hunnit få två barn, men var föräldraledig lite längre.

I år jobbar hon heltid, men har ansökt om att få gå ner på deltid och tänker arbeta 75 procent fram tills barnen börjar gymnasiet.

 

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum