×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

S vill ha effektivare administration i sjukvården

2013-09-25, Tidningenvision.se

Sjuksköterskor och läkare ägnar ibland merparten av arbetstiden åt administration. Det vill Socialdemokraterna ändra på.

I sitt förslag till skuggbudget lyfter Socialdemokraterna fram problemen med att sjukvårdspersonal får allt mindre tid till patienterna. S föreslår därför att staten, landstingen och de fackliga organisationerna ska komma överens om en lösning som ska frigöra mer tid till det faktiska sjukvårdsarbetet. Av en intervju i SvD med Magdalena Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna framgår dels att systemen måste effektiviseras men också att mer administrativ personal kan behövas.

Frågan om att rätt person ska göra rätt sak i vården är central för Vision som företräder många av de administrativa yrkesgrupperna inom sjukvården.

Vad tycker ni om Socialdemokraternas förslag?

– Vi applåderar förslaget om att staten, landstingen och facken ska enas om en lösning. Vision har länge arbetat med frågor som rör administration inom vården bland annat genom det som vi kallar för RAK, rätt använd kompetens, som ska leda till att personer gör vad de utbildats för. Sjukvården måste bli bättre på att använda den administrativa personalen eftersom de ofta kan sköta de uppgifter som idag hamnar på läkaren eller sjuksköterskorna mer effektivt, säger Anneli Hagberg, välfärdspolitisk strateg på Vision.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum