×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pensionsförhandlingar i kyrkan kör igång

2013-09-23, Tidningenvision.se

Arbetsgivarföreningen KFO har hoppat av förhandlingarna om ett nytt pensionsavtal. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation fortsätter dock på egen hand och imorgon inleds samtalen med bland annat Vision.

Fakta

Avgiftsbestämd pension innebär att arbetsgivare varje år betalar in pengar, en procentsats av lönen, till en pensionsförsäkring. Förmånsbestämd pension innebär en pension som motsvarar en viss procent av lönen.

I det pensionsavtal som gäller i dagsläget har personer som tjänar under 7,5 inkomstbasbelopp, i dag cirka 35 000 kronor i månaden, en pension som enbart är premiebestämd.

Det innebär en osäker pensionssumma i slutänden, anser arbetsgivarorganisationen som vill vända upp och ned på dagens pensionsmodell. Ett omvänt system skulle innebära att den som tjänar mindre än 7,5 inkomstbasbelopp skulle få en förmånsbestämd pension. Och den som har högre lön skulle få premiebestämd pension på den del av inkomsten som överstiger 7,5 inkomstbasbelopp.

Arbetsgivarföreningen KFO har dock hoppat av förhandlingarna, men övriga parter – Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och facken inom kyrkan – ska träffas i morgon tisdag för en första sondering.

När tror du att ni blir klara?

– Det är helt omöjligt att säga. Förhandlingar om pensionsavtal kan hålla på väldigt länge, det har vi sett på den offentliga sidan, säger Bo Engervall, förhandlingschef på Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum