×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya Afa-miljarder till kommunerna

2013-09-04, Tidningenvision.se

Afa försäkring betalar tillbaka 11 miljarder kronor till kommuner och landsting. Orsaken är att färre personer har sjukskrivits.

Afa Försäkring, som ägs av fackförbund och arbetsgivare, kommer vid årsskiftet betala 11 miljarder kronor till arbetsgivare inom kommun- och landstingsområdet. Det är premier som betalas tillbaka för att färre personer har fått sjukersättning.

Förra året återbetalade Afa ungefär lika mycket – 8 miljarder kronor till kommunerna och 3 miljarder till landstingen. Enligt beräkningar från SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, gick färre kommuner och landsting med underskott 2012 tack vare tillskottet.

Det är upp till varje kommun och landsting att själv besluta vad man ska använda pengarna till. Vid förra återbetalningen togs dock ett gemensamt beslut om att lägga totalt 521 miljoner på att starta en omställningsfond för att stötta anställda som sagts upp.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum