×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer statsbidrag för kvinnojourer

2013-09-03, Tidningenvision.se

Kvinnojourer ska få ökade statliga bidrag lovar regeringen. Men enligt Riksorganisationen Roks löser det inte problemen för de lokala kvinnojourer som hotas av nedläggning.

I dagens SvD skriver ministrarna Maria Arnholm (FP) och Maria Larsson (KD) att kvinnojourerna ska få mer pengar genom ökade statliga bidrag. Från och med 2015 förstärks bidragen med 23,3 miljoner kronor årligen vilket är mer än en fördubbling jämfört med idag.

Angela Beausang, ordförande för Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige är inte odelat positiv till förslaget.

– Om riksorganisationerna får mer pengar genom regeringens budgetsatsning är det givetvis någonting positivt men risken finns att de lokala kvinnojourerna hamnar i skymundan, säger Angela Beausang.

Verksamhetsbidragen, som är det som efterfrågas av kvinnojourerna finansieras av kommunen, inte av staten och Angela Beausang menar därför att det inte är självklart att den nya budgetsatsningen förbättrar förutsättningarna för de lokala föreningarna.

– Jag önskar ett tydligare besked av regeringen om hur de lokala tjej- och kvinnojourerna ska få ta del av de ökade statliga verksamhetsbidragen, säger Angela Beausang.

Kvinnojourerna kan få statliga bidrag redan idag, men de måste sökas hos Socialstyrelsen och pengarna ska då gå till att utveckla verksamheten.

– Det är inte projekt- och utvecklingsbidrag som behövs utan reguljära bidrag som kan finansiera verksamheten oberoende av dess innehåll för att garantera de lokala kvinnojourernas självständighet, säger Angela Beausang.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum