×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lundsberg får öppna skolan igen

2013-09-06, Tidningenvision.se

Förvaltningsrätten beslutade idag att internatskolan Lundsberg får öppna igen. Rätten anser, tvärtemot Skolinspektionen, att det inte finns någon risk för elevernas säkerhet på skolan.

- Det är klart att det känns bra, det är det bästa för eleverna som bor här att de slipper bussas fram och tillbaka till andra skolor, säger Anita Fallquist, elevhemsföreståndare och Visionombud på Lundsberg.

Efter Skolinspektionens beslut att stänga skolan i den 28 augusti begärde skolan så kallad inhibition av beslutet. Det innebär att den tillfälliga stängningen upphävs i väntan på att förvaltningsrätten fattar ett slutgiltigt beslut om skolan framtid.

Idag beslutade alltså förvaltningsrätten i Stockholm att upphäva stängningen. Det innebär att skolan kan öppna på måndag igen.

Förvaltningsrätten konstaterar att det är oklart om internatverksamheten står under tillsyn av Skolinspektionen och att utgången av utredningen därför är oviss. Beslutet att stänga får dessutom stora konsekvenser för skolan, eleverna och personalen.

Rätten anser också att Skolinspektionens utredning inte visar att skolverksamheten innebär någon risk för elevernas säkerhet.

- Vi kan inte på något sätt dra en lättnandens suck. Vi har ett stort förändringsarbete att göra för att få ett slutgiltigt tillstånd att fortsätta, säger Anita Fallquist.

Skolinspektionen överväger att överklaga dagens beslut.

–Vi kommer nu att analysera förvaltningsrättens beslut och ta ställning till om vi ska överklaga detta beslut eller invänta förvaltningsrättens slutliga ställningstagande av Skolinspektionens beslut om tillfälligt verksamhetsförbud, säger Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler i ett pressmeddelande.

Vision har 14 medlemmar som arbetar på elevhemmen och skolan.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum