×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lundsberg behöver inte stänga

2013-09-20, Tidningenvision.se

Lundsbergs skola behöver inte stänga tillfälligt i avvaktan på det slutgiltiga beslutet om skolans framtid. Det står klart sedan kammarrätten avslagit ett överklagande från Skolinspektionen.

Efter att Skolinspektionen beslutade om en tillfällig stängning av riksinternatet Lundsberg på grund av upprepade fall av misshandel och kränkningar av elever begärde skolan så kallad inhibition.

Förvaltningsrätten gick på skolans linje vilket innebar att skolan kunde öppna igen.  Lundsberg kunde därmed fortsätta sin verksamhet under tidsfristen man har på sig att presentera en plan för hur man ska komma tillrätta med problemen.

Skolinspektionen överklagade förvaltningsrättens beslut om inhibition till kammarrätten med krav att skolan åter ska stängas.

Men i dag beslutade alltså kammarrätten att avslå Skolinspektionens överklagan. Skolan kan därmed fortsätta hålla öppet i väntan på det slutgiltiga beslutet.

Kammarrätten gör en liknande bedömning som förvaltningsrätten och konstaterar att Skolinspektionens beslut medför långtgående konsekvenser för stiftelsen, personalen och eleverna vid skolan. Domstolen anser också att stängning är ett mycket ingripande beslut med tanke på att utgången i fallet är oviss.

Skolinspektionen kommer inte att överklaga kammarrättens dom.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum