×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kammarrätten kan stänga Lundsberg igen

2013-09-13, Tidningenvision.se

Kammarrätten i Stockholm kommer att ta upp fallet med riksinternatet Lundsberg. Följden kan bli att skolan får stänga igen.

För två veckor sedan beslutade Skolinspektionen att stänga Lundsberg efter upprepade fall elever där kränkt och misshandlat varandra på elevhemmen.

Beslutet överklagades till förvaltningsrätten som körde över Skolinspektionen och beslutade att skolan kunde öppna igen.

I måndags överklagade Skolinspektionen förvaltningsrättens beslut och krävde åter att skolan ska stängas. Kammarrätten har nu beslutat att ta upp fallet till prövning.

Enligt kammarrätten kommer målet att hanteras med förtur men informatören Eva Blomqvist kan inte säga när ett beslut kan komma. Lundsberg har fram till onsdag i nästa vecka på sig att komma in med kompletterande uppgifter. Därefter kan kammarrätten påbörja sin utredning.

Kammarrättens beslut kan innebära att skolan åter måste stänga tillfälligt med omedelbar verkan eller att den får fortsätta att vara öppen fram till den 28 november då man ska presentera åtgärder som ska förhindra kränkningar och garantera elevernas trygghet.

Kammarrättens beslut kan överklagas till Högsta förvaltningsdomstolen som är sista instans.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum