×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jobbtempot skruvas upp för tandsköterskorna

2013-09-16, Tidningenvision.se

En stress som ökar år för år och misstro mot ledningen. En färsk enkät bland tandsköterskorna i Folktandvården i Stockholm ger få muntra svar.

– Vi får göra mer och mer på kortare tid. Vi hinner knappt prata med varandra. Pratar någon patient lite extra riskerar man att inte hinna med sin lunch, säger Annica Dovander, Visions ordförande inom Folktandvården I Stockholms län.

Det är endast 25 procent av de omkring 630 Visionmedlemmarna inom Folktandvården som svarat på Visions enkät. Men svaren som Annica Dovander fått in är relativt samstämmiga. Utöver stressen skriver många tandsköterskor om känslan av att inte bli sedd, och om en misstro från ledningen.

Ett exempel på det senare är att det införts krav på läkarintyg från första sjukdagen om man varit sjuk vid mer än fyra tillfällen under ett år. Ett annat exempel är att tandsköterskor till nyligen redovisades i gruppen ”övrig personal” i ekonomiska redovisningar. Detta trots att man i antal är den största yrkesgruppen.

Tidigare har folktandvården i Stockholm gått dåligt ekonomiskt, sedan några år är dock resultaten goda och 2012 var ett rekordår.

– Vi har otroligt bra siffror. Samtidigt är personalen mer pressad än någonsin, och har låga löner. Det retar många, säger Annica Dovander.

I enkäten framkommer också ett antal saker som tandsköterskorna uppskattar på jobbet. Det handlar bland om friskvårdsmöjligheter, gemenskapen mellan kollegorna och möjligheterna att styra över när man vill ha semester. Den stora organisationen innebär också goda möjligheter att byta arbetsplats.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum