×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inga höjda statsbidrag till kommunerna

2013-09-18, Tidningenvision.se

I budgeten som presenterades i dag satsar regeringen 2,7 miljarder kronor på att sänka avgiften till a-kassan. Det blir dock ingen höjd a-kasseersättning.

Regeringens budget för 2014 innehåller ytterligare skattesänkningar som ska ge dem som jobbar och pensionärer mer pengar i plånboken.

Regeringen vill också höja gränsen för den statliga inkomstskatten vilket i praktiken betyder skattesänkningar för alla som tjänar upp till drygt 37 000 kronor i månaden.

Det sedan tidigare kända förslaget att ta bort den hårt kritiserade arbetslöshetsavgiften till a-kassan finns också i budgeten och kostar 2,7 miljarder kronor. Avgiften innebär att de som jobbar i branscher med hög arbetslöshet tvingas betala en betydligt högre avgift till a-kassan än andra. För A-kassan Visions medlemmar innebär det att avgiften sänks med 11 kronor till 108 kronor i månaden.

TCO:s ordförande Eva Nordmark tycker att det är bra att den differentierade avgiften till a-kassan tas bort men är kritiskt till att ersättningen till arbetslösa inte höjs. Sedan elva år är den högsta ersättningen man kan få ut 14 960 kronor i månaden före skatt.

–Det saknas pengar till högre utbildning, höjd a-kassa, och mer resurser till unga som inte klarat skolan. Det är angelägna långsiktiga investeringar som skulle bygga Sverige starkare, säger hon i ett pressmeddelande.

Budgeten för 2014 innehåller inga dramatiska förändringar för kommunerna och landstingen. Statsbidragen ligger på ungefär samma nivå som förra året.

–Det finns inga ökningar av de generella statsbidragen, men vi hade inte fått några indikationer på det heller, säger Mats Kinnwall, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting.

Hade det behövts extra pengar för 2014?

–Problemet att välfärdssektorn har svårt att få ihop ekonomin på sikt finns ju alltid där, men den här gången blev det inga generella ökningar.

Är det några satsningar som är bra för kommunerna?

–Det finns några positiva saker, till exempel att de kommuner som är hårt belastade av  flyktingmottagning får en ökad kompensation och att man höjer statusen för lärarna i det riktade statsbidraget för karriärtjänster, säger Mats Kinnwall.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum