×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon kräver fler medicinska sekreterare

2013-09-26, Tidningenvision.se

Malin Larsson och hennes kolleger på Varbergs akut jobbar ständigt för högtryck. Ändå kommer de aldrig i kapp.

 

Mycket extrajobb har det blivit på sistone för medicinska sekreteraren Malin Larsson och hennes kolleger på Hallands sjukhus i Varberg. Akuten har haft tio procent fler patienter i år än förra sommaren.

– I somras hann vi inte riktigt med de prioriterade diktaten. Vi behöver vara fler anställda. Även om ingen är sjuk eller ledig så är det i dagsläget vissa pass som inte är bemannade, säger Malin Larsson.

Sedan hon började jobba på akuten för två och ett halvt år sedan har journalhögarna varit ett konstant problem. Nu ligger drygt 800 inspelade läkardiktat och väntar. Det äldsta är från ett patientbesök som gjordes för en och en halv månader sedan.

Tack vare övertidspass och timanställda som rycker in är det nu bara så kallade lågprioriterade diktat som blivit liggande. De högpriorierade – som handlar om inläggningar, remisser och återbesök – skrivs inom utsatt tid.

– Vi har timvikarier som går in tillfälligt hela tiden, men det är ju bara räddning för stunden. Tack vare pensionerade medicinska sekreterare har vi gått runt. Men det vore bättre med ordinarie, säger Malin Larsson.

Hon menar att patientsäkerheten är i fara.

– Ibland felmärks diktaten som oprioriterat. Det händer att vi sekreterare upptäcker att det döljer sig en remiss i diktat som blivit liggande i två månader. Vissa patienter hör inte av sig själva utan sitter snällt hemma och väntar, säger Malin Larsson.

Om hon och hennes kolleger kan få förstärkning är oklart. Enligt prognosen för 2013 blir underskottet på 100 miljoner kronor för Hallands sjukhus, ett underskott som bland annat beror på ökat tryck på akuten.

Mikaela Waltersson (M), ordförande i driftnämnden för Hallands sjukhus, säger att det är första gången hon hör talas om Varbergs journalhögar.

– Det har inte varit uppe som ett bekymmer på sjukhuset. Jag har talat med områdeschefen som säger att han inte ser det som ett problem och att man plockar in personal vid toppar.

Personalen menar att patientsäkerheten är i fara och att man behöver ökad bemanning – vad är din kommentar till det?

– Jag kan inte svara, eftersom jag inte har fått det till mig som ett bekymmer tidigare. Jag får förhöra mig om hur man upplever det.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum