×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flexkontor bättre än väntat

2013-09-02, Tidningenvision.se

När flexkontor skulle införas på avdelningen för tillväxt, miljö och regionplanering i Stockholms landsting var oron stor bland personalen. Men efter fackliga påtryckningar har förbättringar gjorts.

I slutet av förra årets skulle 47 projektledare och administratörer på avdelningen för tillväxt, miljö och regionplanering i Stockholms landsting flytta till nya lokaler och dessutom bli av med sina personliga arbetsplatser.

Stressen och oron var stor bland personalen som nu skulle rymmas på en tredjedel av den yta de tidigare haft. Särskilt missnöjda var de som tillbringade mycket tid vid sina fasta arbetsplatser, administratörerna, som ofta är medlemmar i Vision.

Kritiken ledde till att det bestämdes att nyordningen skulle utvärderas efter en tid, något som nu gett resultat. I dag har alla som vill en fast arbetsplats, berättar Barbro Städje, ledamot i Visions sektion 15.

– Det är främst de som jobbet med administration som velat ha fasta arbetsplatser och också fått det. Men det är inte så många, det rör sig om fem, sex personer, säger hon.

Samverkan med arbetsgivaren har fungerat bra, allt som gått att göra utifrån de förutsättningar som finns, det vill säga mycket mindre lokaler, har åtgärdats.

– Det har blivit bättre, vi har jobbat mycket på att anpassa efter olika personers behov och möblerat så att det ska bli trivsammare, säger Barbro Städje.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum