×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler handläggare i äldreomsorgen

2013-09-05, Tidningenvision.se

Nyköpings kommun anställer fler biståndshandläggare. Orsaken är de ökade kraven på behovsbedömning och bemanning i äldreomsorgen som gäller från nästa år.

Kommunen har beslutat satsa 10,7 miljoner kronor på mer personal i äldreomsorgen. Det är redan klart att fyra nya biståndshandläggare ska anställas. Utöver det ska bemanningen på äldreboendena ökas.

– En anledning är Socialstyrelsens nya krav på bemanning i äldreomsorgen. Det gör också att vi måste anställa fler handläggare, säger Jacob Sandgren (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

De nya föreskrifterna som gäller från årsskiftet slår fast att demensboenden ska bemannas utifrån den enskildes behov. Det innebär också utförligare behovsbedömningar, att alla har rätt till en individuell bedömning av sitt behov av vård och hemtjänstinsatser.

Men så sent som i våras protesterade personalen inom äldreomsorgen i Nyköping, och varnade för att neddragningar lett till att de inte kunde sköta de gamla som de skulle behöva.

Kommer nyanställningarna räcka, nu när kraven dessutom höjs?

– Vi har inte gjort riktlinjerna till handläggarna än, så vi vet egentligen inte hur mycket mer resurser som behövs. Jag tror att detta är ett första steg och att vi kommer att behöva utöka bemanningen ytterligare, säger Jacob Sandgren.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum