×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avslag för sanering i Karlshamn

2013-09-23, Tidningenvision.se

Karlshamns kommun har gjort tillräckligt för att anpassa arbetssituationen för den medlem i Vision, som upplever att hon blir sjuk av inomhusmiljön i rådhuset. Det konstaterar Arbetsmiljöverket.

I Tidningen Vision nummer 13 berättade vi om turerna kring inomhusmiljön i rådhuset i Karlshamns kommun. En medlem i Vision, som har allvarliga problem med hosta, irriterade slemhinnor och astmabesvär, vittnade om att hennes besvär förvärrades redan efter ett par minuter när hon kom tillbaka efter semestern.

Angelica Linné, ombudsman på Vision och regionalt skyddsombud, gjorde en anmälan till Arbetsmiljöverket och krävde en individuell arbetsanpassning för medlemmen. Nu slår verket fast att kommunen har gjort tillräckligt.

– Utifrån den norm som har fastlagts har arbetsgivaren tagit sitt ansvar, men den normen är inte anpassad efter olika individer. Det kan ju vara så att den medlem som är berörd har en helt annan toleransnivå, säger Angelica Linné.

I dagsläget arbetar medlemmen hemifrån. Det är en tillfällig lösning i avvaktan på att parterna ska hitta en permanent lösning.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum