×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anställda misstänkta för lönebluff

2013-09-17, Tidningenvision.se

Personalen på ett gruppboende i Avesta misstänks ha lurat kommunen på flera miljoner kronor. Enligt en anmälan har de anställda tagit ut lön trots att de inte har jobbat.

– Om det stämmer är det mycket allvarligt, säger Carina Johansson, tillförordnad förvaltningschef i Avesta kommun.

För en vecka sedan tipsade en privatperson kommunen om att systematiskt bedrägeri pågått under tio års tid på ett gruppboende. Enligt anmälaren har personalen tagit ut lön trots att de inte har jobbat.

Totalt rör det sig om fyrtio timmar i veckan. Sammanlagt betyder det att kommunen kan ha lurats på flera miljoner kronor.

– Visst har pengarna betydelse för kommunen, men framför allt handlar det om brukarnas rätt en få en bra omvårdnad som eventuellt har åsidosatts, säger Carina Johansson.

Saken har polisanmälts men faller inte under allmänt åtal eftersom misstankarna i dagsläget riktas mot personalen som kollektiv, inte mot några enskilda anställda.

Därför har kommunen inlett en egen undersökning för att ta reda på om anklagelserna stämmer och vilka anställda som i så fall har gjort sig skyldiga till bedrägeri.

– Inom två veckor ska vår undersökning vara klar. Då vet vi om vi kommer att polisanmäla någon eller några av de personer som har arbetat på gruppboendet under de senaste tio åren, säger Carina Johansson.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum