×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Alla kommuner kan tvingas ta emot flyktingbarn efter lagförändring

2013-09-20, Tidningenvision.se

Igår beslöt Riksdagen att även kommuner utan avtal med Migrationsverket ska kunna tvingas ta emot ensamkommande flyktingbarn från och med årsskiftet.

När den nuvarande lagstiftningen infördes 2006 låg antalet asylsökande flyktingbarn på 400 årligen. I år beräknas den siffran ligga på närmare 4000 och Migrationsverket har svårt att hitta platser till alla. Därför ändras lagstiftningen och Migrationsverket får rätt att placera barn även i kommuner som inte har någon regelrätt överenskommelse med myndigheten.

Migrationsverket kan redan anvisa asylsökande ensamkommande barn till kommuner utan avtal men bara om det finns särskilda skäl till detta, som exempelvis att barnet har anhöriga i kommunen. Nu ska kravet på särskilda skäl tas bort vilket ökar Migrationsverkets möjligheter att tvinga en kommun att ta emot de här barnen. I nuläget har 47 av 290 kommuner ingen överenskommelse med Migrationsverket.

Med lagändringen hoppas man minska tiden i så kallade transitboenden där barnen hamnar i väntan på ett permanent boende. Lagändringen grundar sig på en överenskommelse mellan regeringspartierna och miljöpartiet och börjar gälla den första januari 2014.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum