×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Åldring hoppade från balkong under hembesök

2013-09-26, Tidningenvision.se

Kvinnan ansökte om särskilt boende för sig och sin make. När kommunens tjänstemän var på hembesök hoppade hon från balkongen och avled. Kommunen har nu inlett en utredning.

Det var två veckor sedan en biståndshandläggare och en anhörigkonsulent i Stenungsunds kommun gjorde ett hembesök hos kvinnan som ansökte om en plats på särskilt boende för sig och sin man. Utredningen hade just startat och enligt kommunens vård- och omsorgschef Noomi Holmberg fattades inga avgörande beslut under mötet.

Medan tjänstemännen sitter i rummet och pratar med en anhörig ser de hur kvinnan går ut på balkongen och klättrar över balkongräcket.

–Detta är en hemskt tråkig händelse som påverkar såväl anhöriga som våra tjänstemän väldigt hårt, säger Noomi Holmberg.

De båda tjänstemännen har fått krishjälp efter händelsen.

–De har fått all den hjälp de behöver av företagshälsovården och samtalsstödjare som är vana att ge stöd i sådana här krissituationer, säger Noomi Holmberg.

Polisen har inlett en utredning som man alltid gör vid oväntade dödsfall. Kommunen har inlett en utredning enligt Lex Maria som den medicinskt ansvariga sjuksköterskan ska skicka till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Även primärvården kommer att göra en utredning.

Överväger ni att införa några nya rutiner med anledning av den här händelsen?

–Alla händelser leder ju till reflektioner över hur vi jobbar. Det kan leda till andra rutiner men det vet vi ju inte än, säger Noomi Holmberg.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum