×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions förslag i motion till riksdagen

2013-10-07, Tidningenvision.se

Socialsekreterare och biståndshandläggare måste ha möjlighet att föra fram sin professionella åsikt, oavsett hur ekonomin ser ut. Så lyder Visions förslag om Lex Realia. Nu har Vänsterpartiet lagt en motion till riksdagen utifrån Visions idé.

Fakta

Lex Realia är ett förslag till ny lag från Vision. Förslaget innebär att alla socialarbetare ska ha formella möjligheter att föra fram sin professionella bedömning både det gäller enskilda beslut, konsekvenser av politiska beslut, konsekvenser av förändringar och utvecklingstendenser i samhället. Lex Realia innebär en skyldighet och rättighet för socialarbetaren att uttrycka sin professionella bedömning.

Källa: Vision

Vänsterpartiet vill att förslaget om att föra in Lex Realia i lagstiftningen ska utredas. En av de drivande bakom motionen är Eva Olofsson, ledamot i socialutskottet och tidigare hemtjänstassistent och fackligt aktiv i Vision (dåvarande SKTF).

– Det är viktigt att biståndshandläggare och socialsekretare får lägga fram det förslag som är bäst, för klienten och för samhället, och inte pressas att föreslå den billigaste lösningen, säger Eva Olofsson.

Hon pekar också på att införandet av Lex Realia skulle tydliggöra det politiska ansvaret för äldreomsorg och individ- och familjeomsorg.

– I dag har politikerna ofta höga ambitioner i ord, men inte när det gäller resurser. I stället hamnar kritiken ofta på biståndshandläggarna.

Kristina Folkesson är socialpolitisk strateg på Vision.

– Det är jätteroligt att ett förslag från Vision uppmärksammas, säger hon.

 

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum