×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision protesterar mot misstanke om fiffel

2013-10-09, Tidningenvision.se

En arbetsgivare vill sparka en anställd för misstänkt förskingring. Men anklagelserna är grundlösa menar Vision, som kräver att den anställda får vara kvar.

En anställd vid en ungdomsgård, som drivs gemensamt av Luleå församling och Luleå kommun, misstänks av sin kyrkliga arbetsgivare bland annat ha köpt liftkort för eget behov på församlingens bekostnad.

– Det stämmer visserligen, men hon hade fått det godkänt av sin dåvarande chef, kyrkoherden, eftersom hon skulle åka skidor inom verksamhetens ramar, tillsammans med ungdomarna, säger Åsa Bäcklin, ombudsman på Visions center i Luleå.

Till grund för misstanken om förskingring ligger en extern revisionsrapport, som arbetsgivaren beställt till en kostnad på nästan en halv miljon kronor, enligt Åsa Bäcklin.

– Arbetsgivaren petar i skitsaker som rör ett par tusenlappar – och anklagelsen stämmer inte ens – medan man själv anlitar en extern revisor för en halv miljon kronor för att försöka göra sig av med en medarbetare, men man har ingen saklig grund för det.

Arbetsgivaren vill alltså avskeda medarbetaren, men Vision kräver nu att den anställda får behålla sin tjänst med kompetenshöjning eller att man köper ut henne för 24 månadslöner.

Enligt Åsa Bäcklin är det dock osäkert om ungdomsgården över huvud taget kommer att vara kvar, då kommunen planerar att dra tillbaka sina anslag, med tanke på bland annat denna händelse.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum