×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision nöjdast med lönesamtalen

2013-10-28, Tidningenvision.se

Modellen med lönesamtal fungerar bäst för Visions medlemmar och sämst inom Finansförbundet. Det visar en undersökning bland förtroendevalda som TCO-tidningen har gjort.

Hur man ska få lönesamtalen mellan den anställda och chefen att fungera bra har länge varit en utmaning för fack och arbetsgivare. Samtalsmodellen, där anställd och lönesättande chef ska komma överens om ny lön, är inskriven i de flesta avtal för tjänstemän och akademiker. Nio av tio arbetsplatser där TCO har ombud använder modellen.

TCO-tidningen har frågat 1 364 förtroendevalda i de 15 förbunden om hur löneamtsalen fungerar. Uppfattningen om kvaliteten på samtalen varierar. Fyra av tio anser att de fungerar bra, två av tio att de fungerar dåligt och resten att de fungerar hyfsat.

Mest nöjda är ombuden inom Vision. Där är 47 procent nöjda och 25 procent missnöjda.

Minst nöjda är ombuden i Finansförbundet som organiserar anställda i bank- och finanssektorn. Där anser hälften av ombuden att lönesamtalen fungerar dåligt, skriver TCO-tidningen.

Våren 2012 frågade Tidningen Vision 3 000 medlemmar i Vision vad de tycker om samtalsmodellen. 34 procent av de 1 300 som svarade tyckte att den fungerade bra eller mycket bra. 40 procent svarade ” varken bra eller dåligt” och 27 procent ”dåligt eller mycket dåligt”.

Drygt 60 procent svarade då att de även i fortsättningen vill få lönen bestämd efter samtal med sin närmaste chef.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum