×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Kommunerna gör fel

2013-10-11, Tidningenvision.se

Det är inte bara Karlskrona kommun som använder BEA-avtalet vid lönebidragsanställningar. Gnosjö, Nybro, Avesta och Gullspång är några av de kommuner som gör detsamma. Kommunerna gör fel, anser Vision.

Kenneth Isacsson, kvalificerad handläggare på Arbets­förmedlingen, säger att flertalet kommuner använder det mindre förmånliga BEA-avtalet vid lönebidragsanställningar.

– Det är något som SKL och fackförbunden kommit överens om att man kan göra. Arbetsförmedlingen anser dock att man ska tillämpa huvudavtalet, HÖK, eftersom vi ser anställning med lönebidrag som en reguljär anställning och vi har vädjat till parterna om detta. Men det är SKL och facken som bestämmer, säger han.

Kjell Svahn, ombudsman på Vision, menar dock att kommunerna inte borde använda beredskapsavtalet.

– Lönebidragsanställningar ska räknas som vanliga anställningar. De gör ett jobb som någon annan är tänkt att göra och då ska HÖK-avtalet, med alla de förmåner som förknippas med detta, gälla.

– Jag vill påstå att kommunerna gör fel. Ofta försöker arbetsgivarna bli överens med det lokala facket om att använda beredskapsavtal. Men det brukar vi råda facket att säga nej till, säger Kjell Svahn.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum