×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Värdera assistenterna högre”

2013-10-09, Tidningenvision.se

Sjöbos assistenter fick 500 kronor extra i år. Det är för lite i konkurrensen med andra arbetsgivare, tycker Katarina Olsson.

– Det är lite missvisande att säga att lönerna ökar mer för assistenterna i Sjöbo, när det handlar om att vi kommit efter jämfört med andra kommuner, säger Katarina Olsson.

Som assistent i Sjöbo kommuns kundtjänst svarar hon på medborgarnas frågor om sophämtning, vatten och avlopp med mera.

Hon har jobbat i kommunen i drygt fem år, och har efter årets extra påslag på 500 kronor kommit upp i en månadslön på 23 200 kronor.

Vad tycker du om din egen löne­utveckling?

– Lite svårt att svara på, eftersom jag ett tag jobbade på ett vikariat som administrativ planerare där lönen var högre. Jobbet var väl inte mer avancerat, men ansvaret var större. När jag återvände till min tjänst fick jag gå ner i lön igen.

Så hur fungerar lönesättningen? Löneöversynen går till som den ska med både medarbetar- och lönesamtal. Problemet ligger i vem som håller i pengarna.

– Samtalen fungerar bra. Fram tills man kommer till summan. Då är det plötsligt inte chefen som bestämmer längre. Chefen är bakbunden, besluten tas högre upp. Där bestäms potten för varje förvaltning.

Vad tycker du om det?

– Jag förstår ju hur systemet fungerar. Men om min chef tycker att jag är bra ska jag också ha betalt för det.

Finns det andra sätt att få upp lönen?

– Jag tycker att man kan ha bättre koll på lönerna i närliggande kommuner. Om lönerna är för låga börjar folk leta efter andra jobb, och här är avstånden så små att det inte spelar någon roll om man jobbar i Tomelilla eller Ystad istället. Kommunen borde vara mer rädd om sina assistenter och värdera dem högre om de vill ha oss kvar.

Personalchefen i Sjöbo, Monica Håkansson, bekräftar att 500-lappen handlar om att man ska komma i nivå med andra kommuner, och att Sjöbo tappat personal till grannkommuner.

– Vi vet att vi inte haft konkurrenskraftiga löner och har sett att vi måste satsa, säger hon.

Hur ser ni på assistenter. Är det en yrkesgrupp ni värnar om?

– Vi kan se att många av dem börjar närma sig pensionsåldern, och det kommer att bli ett stort tapp i kompetens när de slutar.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum