×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ungdomsledare i kyrkan polisanmäls

2013-10-14, Tidningenvision.se

En anställd på en ungdomsgård i Luleå domkyrkoförsamling polisanmäls misstänkt för ekonomisk brottslighet. Arbetsgivaren hotar också med avsked.

Efter en extern utredning beställd av arbetsgivaren ska nu en polisanmälan göras mot den anställda, som misstänks för bland annat bokföringsbrott. Utredningen är hemligstämplad, men den anställdas fackliga företrädare, Åsa Bäcklin, ombudsman på Vision i Luleå, har fått ta del av den.

- Det finns ingenting i utredningen som säger att den anställda ska ha gjort sig skyldig till brott. Däremot har hon handlat fel i ett par situationer. Men det beror på avsaknaden av riktlinjer, verktyg och ledarskap, vilket är något som faktiskt står i utredningen, säger Åsa Bäcklin, och menar att det är arbetsgivarens eget ansvar.

Kyrkorådets vice ordförande, Lars Palo (KD), bekräftade i fredags att man fattat beslut om att avskeda den anställda på grund av misstankarna, men han ville inte kommentera saken mer än så.

- Än har vi inte fått in något varsel om avsked, men när vi får det har vi rätt att begära överläggningar inom sju dagar, säger Åsa Bäcklin.

Den anställda jobbar tillsvidare som vanligt.

- Bara det är ju märkligt. Med tanke på vad den anställda misstänks för vore det rimligt med en avstängning.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum