×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Större risker för inhyrd personal

2013-10-31, Tidningenvision.se

Bemanningsanställda får sämre introduktion på jobben, och riskerar också att utsättas för större risker i arbetsmiljön än andra. Det visar en rapport från Arbetsmiljöverket.

Bemanningsbranschen är överrepresenterad i olycksstatistiken. 2011 anmäldes 12 olyckor per 1000 bemanningsanställda, att jämföra med 6 olyckor per 1000 för hela arbetsmarknaden.

Arbetsmiljöverket har nu granskat 759 företag i branschen, både de som hyr ut och de som hyr in, för att se hur arbetsmiljön kan bli bättre.

De brister man fann handlade mest om systematiskt arbetsmiljöarbete. Det visade sig att man ofta hoppade över eller gav en kortare introduktion till bemanningsanställda än andra. Vid inspektioner av företag i partihandeln konstaterades också att bemmaningsanställda hade monotonare uppgifter och löpte större risk än andra att få belastningsskador.

Arbetsmiljöverket pekar också farorna med att kundföretag kan tacka nej till inhyrd personal som påpekar brister och därmed kan uppfattas som besvärliga.

Ett annat problem är det delade ansvaret för arbetsmiljön. Både uthyraren och kunden har ansvar, men kundföretaget löper i praktiken liten risk att drabbas ekonomiskt. Ansvaret riskerar att hamna mellan stolarna.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum