×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skyddsombud stänger arbetsplats

2013-10-24, Tidningenvision.se

Skyddsombuden för Vision och Kommunal stoppar arbetet vid bemanningsenheten i Borlänge kommun. Arbetsmiljön för de sju anställda är inte acceptabel, anser ombuden.

-Skyddsstopp är en ovanlig åtgärd men vi kände att vi var tvungna att ta till det för att något ska hända på den här arbetsplatsen, säger Inge Karlsson, Visions huvudskyddsombud i Borlänge.

Han framhåller att problemen med hög arbetsbelastning och krånglande IT-stöd har pågått länge och att frågan om de anställdas arbetsmiljö har tagits upp med arbetsgivaren flera gånger.

-Men hittills har inget konkret hänt.

Vid bemanningsenheten jobbar sju assistenter med att lösa bemanningen för hemtjänsten och kommunens alla omsorgsenheter. Vissa dagar kan de ha 100 ärenden att ta tag i, men det IT-system som används fungerar ibland så dåligt att ett enda ärende kan ta en halv förmiddag.

-Det kan krävas upp till 50 musklick innan allt är klart, säger Inge Karlsson.

Nu hoppas han att skyddsstoppet ska göra att arbetsgivaren tar ett ordentligt grepp om assistenternas arbetsmiljö, både vad gäller bemanning och de verktyg som används.

-Jag har goda förhoppningar om att det ska lösa sig. Vi ska träffas i eftermiddag och prata om situationen, och min uppfattning är att arbetsgivaren har tagit till sig av kritiken och vill medverka till att det här ska bli en bra arbetsplats.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum